Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Concurs public pentru elaborarea conceptelor de reabilitare a scuarului din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și a scuarului „Nicolae V. Gogol”

   3214

Primăria Chişinău anunță concurs municipal deschis pentru elaborarea conceptelor de reabilitare a două spații verzi din centrul istoric al capitalei: Scuarul din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (în fața clădirii Kentford Business Center) și scuarul „Nicolae V. Gogol", din preajma Palatului Republicii, care prevede renovarea trotuarelor și a spațiilor verzi ale cartierului cuprins în perimetrul străzilor București - Maria Cebotari - Alexei Șciusev - Nicolae Iorga. 

Potrivit dispozițiilor primarului general, nr. 8-d și nr. 9-d din 19 ianuarie 2021, la elaborarea conceptelor celor două spații, autorii vor ține cont de documentația de urbanism a orașului, normele în vigoare, precum și Ghidul de design al străzilor municipiului Chișinău.

Termenul-limită de prezentare a propunerilor este data de 4 februarie 2021, în intervalul orar 09:00 - 17:00, în sala festivă a preturii sectorului Buiucani, str. Mihai Viteazul, 2.

Premianții concursului urmează a fi desemnați și anunțați la data de 5 februarie 2021.

Autorii celor mai bune proiecte vor fi premiați cu 10 mii de lei - pentru locul I, 7 mii de lei-pentru locul II și 3 mii de lei-pentru locul III. 

Condițiile concursului se regăsesc în Dispoziția nr. 8-d și nr. 9-d din 19 ianuarie 2021.