Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria identifică soluții pentru rutele de transport public deservite de operatori privați

   2822

Primăria municipiului Chișinău a luat act de suspendarea activității rutelor municipale de transport public deservite de operatori privați, nr. 125 și nr. 178 și identifică soluții pentru depășirea problemei, pentru ca cetățenii să aibă acces la transportul public. 

Astfel, în rezultatul discuțiilor dintre Primăria Durlești, Direcţia generală transport public şi căi de comunicație și administratorul rutei nr. 125, agentul economic și-a reluat activitatea pe un traseu prescurtat. În urma modificărilor enunțate, începând de săptămâna viitoare, DGTPCC va reorganiza ruta de autobuz nr. 11 pe str. Livezilor din or. Durlești, pentru a asigura cetățenii cu transport.

De asemenea, APL Chișinău caută soluții pentru acoperirea cu transport a rutei nr. 178.

Totodată, Grupul de lucru de lucru format din reprezentanți ai fracțiunilor Consiliului Municipal Chișinău și executiv, se va întruni în ședință pentru a analiza raportul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicație cu privire la situația creată și prezentarea unor soluții viabile. Ulterior, subdiviziunea de profil va înainta propuneri de îmbunătățire a situației în cadrul CMC.

În prezent, 38 de rute municipale de transport public sunt deservite de microbuze, fiind autorizate pentru circulație 493 de unități, dintre care zilnic ies la linie cca. 300-350 de mașini. 

Amintim că în scopul îmbunătățirii serviciilor de transportare a cetățenilor pe rutele municipale, anul trecut, Primăria Chișinău a achiziționat cinci troleibuze articulate noi din Belarus, asamblate la Chișinău, cât și un lot de 25 de unități cu parcurs, din Riga.

Pentru anul 2021, se prevede achiziționarea a 30 de troleibuze noi, care vor fi asamblate la Chișinău. Totodată, municipalitatea este în așteptarea deciziei Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor cu privire la rezultatele licitației pentru achiziționarea celor 100 de autobuze.