Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău solicită prudență de sărbători, din partea cetățenilor, cu respectarea măsurilor antiepidemice

   1838

Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii municipiului să petreacă sărbătorile de iarnă în sânul familiei, acasă!

De asemenea, reiterăm necesitatea respectării măsurilor de precauție pentru prevenirea și combaterea infecției COVID-19. Cele mai eficiente măsuri sunt: portul obligatoriu al măștilor de protecție, păstrarea distanței fizice, spălatul mâinilor și evitarea locurilor publice aglomerate.

De fiecare dintre noi depinde: să fim în siguranță, să lucrăm în siguranță, să învățăm în siguranță, să călătorim în siguranță și să sărbătorim în siguranță!

Iresponsabilitatea și neglijența noastră pot duce la agravarea situației, epuizarea sistemului medical și consecințe care ne pot costa viața!

Conform prevederilor hotărârii nr. 30 din 21 decembrie 2020 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău se interzice desfășurarea evenimentelor festive cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou în toate unitățile de alimentație publică și la locul de serviciu.

Situația epidemiologică prin COVID-19 în municipiul Chișinău rămâne a fi gravă. Se determină o diminuare a morbidității prin infecția COVID-19, dar persistă prezența cazurilor grave și foarte grave de infectări prin SARS-CoV-2. 

În baza indicatorilor prezentați de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, în mun. Chișinău se menține stare de urgență în sănătate publică, pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu".

Conform situației la data de 4 ianuarie, a.c., în municipiul Chișinău sunt 61454 cazuri confirmate COVID-19, recuperate -  45186 pacienți, decese - 975, sub supraveghere medicală - 10889. Rămân afectate aceleași grupe de vârstă: 30-39 de ani, 60 de ani și mai mult.