Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Managerii instituțiilor medico-sanitare publice, antrenate în lupta cu COVID-19, convocați în ședință

   2136

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a convocat marți o ședință cu managerii instituţiilor medico-sanitare publice din municipiul Chișinău, în format online, pentru a discuta despre situaţia epidemiologică la zi din capitală. Astfel, specialiștii din domeniul medical au solicitat implicarea organelor de drept, pentru a nu admite organizarea reuniunilor de grup cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

„Managerii instituțiilor medicale şi-au manifestat îngrijorarea privind evoluţia situaţiei epidemiologice prin COVID-19 în capitală, unde starea de lucruri este și așa foarte gravă. Iar creșterea numărului de pacienţi în perioada sărbătorilor de iarnă ar face şi mai dificilă posibilitatea de intervenţie. Astfel, îndemnăm cetățenii să întâlnească Revelionul în siguranță, acasă", a menționat Angela Cutasevici.

De asemenea, discuțiile s-au axat pe necesitatea elaborării unui plan municipal de reducere a riscului la dezastre pentru anii 2021-2022 în sistemul de sănătate publică. Potrivit viceprimarului, documentul va fi elaborat de o echipă de experţi din cadrul UNDRR (UN Office for Disaster Risk Reduction) și are drept scop consolidarea capacității instituționale pentru reziliență.

În context, şefii de instituţii medico-sanitare din Chișinău au fost îndemnați să înainteze propuneri pentru îmbunătățirea documentului.

Primăria municipiului Chișinău amintește că în baza indicatorilor nivelului de risc privind transmiterea infecției COVID-19, pe teritoriul municipiului se menține starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „COD ROȘU".