Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale specializate pentru combaterea poleiului (ora 09:00)

   2039

Primăria municipiului Chişinău informează că la această oră, transportul public circulă pe toate rutele prevăzute, conform programului unei zilei de lucru, iar la linie au fost emise 321 troleibuze și 86 de autobuze. De asemenea, serviciile municipale intervin pe trotuare cât și pe străzi, la combaterea poleiului.

Drumarii au început lucrul de la 21:00, cu 13 autospeciale, fiind împrăștiați 95 tone de sare și cca 32 tone de material antiderapant, pe arterele capitalei și pe căile de acces spre suburbii. Câte un utilaj al ÎM Regia „Exdrupo" este dislocat în fiecare sector al capitalei, fiind gata să intervină la solicitările cetățenilor.

La capitolul combaterea poleiului, Regia locativ-comunală a început intervenția de la ora 22:00, pe trotuare și pe căile de acces din intercartiere, cu 22 de utilaje cu sărărițe, fiind împrăștiate 35 tone de material antiderapant. De asemenea,  muncitorii au fost antrenați la presărarea materialului antiderapant, în staţiile de așteptare a transportului public, pe trecerile pietonale și în preajma instituțiilor publice.

În scopul evitării situațiilor problematice de circulație cauzate de condițiile meteo, municipalitatea recomandă conducătorilor auto să ocolească drumurile în pantă.

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.