Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ion Ceban a inspectat lucrările de reabilitare a trotuarului din Calea Ieșilor spre intrarea în parcul „Alunelul” și a subteranei din preajmă

   2003

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat sâmbătă lucrările de reparație a trotuarului din Calea Ieșilor, porțiunea str. Ion Creangă - intrarea principală în Parcul „Alunelul", sectorul Buiucani, dar și subterana din apropiere.  

În prezent pe șantier se desfășoară lucrări de montare a bordurilor și de amenajare a pavajului, după ce a fost scos asfaltul vechi. Tot aici sunt prevăzute lucrări de instalare a sistemului de irigare, amenajarea locurilor de parcare și reabilitarea spațiilor verzi.   

Ion Ceban a menționat că în perioada curentă vor fi organizate doar acele lucrări de amenajare, care nu presupun anumite condiții de temperatură, însă cele de asfaltare, precum pista pentru bicicliști, urmează fi realizate la primăvară.

În cadrul proiectului, cele două zone ale trotuarului vor fi pavate, vor fi organizate două parcări pentru biciclete și instalat mobilier urban (bănci și coșuri de gunoi). Totodată, de-a lungul străzii vor fi amenajate parcări publice pentru automobile.

E de menționat că pe trotuarul din preajma trecerii subterane, de asemenea, sunt desfășurate lucrări de amenajare. În prezent de acolo sunt evacuate gheretele cu aspect neîngrijit, amplasate chiar pe spațiul pietonal.

Totodată, agenții economici amplasați la parterul clădirilor din preajmă au fost informați despre necesitatea ajustării designului vitrinelor, pentru a nu afecta aspectul estetic al orașului.

Primarul general a verificat, de asemenea, cum evoluează lucrările de pregătire pentru proiectul de reabilitare a pasajului subteran din Calea Ieșilor.  De acolo au fost evacuate 4 gherete, iar săptămâna viitoare vor fi scoase alte 8 puncte comerciale, astfel ca tot spațiul subteranei să fie destinat pietonilor.