• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  În centrul capitalei vor fi instalate noi coșuri stradale pentru colectarea deșeurilor

  În centrul capitalei vor fi instalate noi coșuri stradale pentru colectarea deșeurilor

   03.12.2020 12:27    1579 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că în zona centrală a capitalei vor fi instalate 50 coșuri cu un design modern pentru colectarea deșeurilor. Acestea vor fi amplasate în perioada imediat următoare la toate intersecțiile de-a lungul bulevardelor Ștefan cel Mare și Sfânt și Constantin Negruzzi.

  Containerele stradale de gunoi au un volum de 100 litri și sunt confecționate din materiale rezistente, în stil englezesc. Surse pentru achiziția acestora, în bază de concurs, au fost alocate din bugetul municipal.

  De asemenea, alte 250 pubele mici, urmează a fi instalate până la finele anului curent de Regia locativ - comunală, în preajma stațiilor de așteptare a transportului public din sectoarele capitalei.

  În context, autoritățile municipale îndeamnă populația să susțină eforturile depuse de serviciile de salubrizare, în vederea menținerii ordinii sanitare din oraș.