Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(VIDEO) Au început lucrările de reabilitare a străzii Ion Creangă

   2301

Primăria municipiului Chișinău informează că a fost dat startul activităților de reabilitare a străzii Ion Creangă, din sectorul Buiucani al capitalei. Lucrările vor fi organizate în câteva etape, pe o lungime de 1840 metri de drum, în perimetrul str. Alba Iulia - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Astfel, în prezent, sunt desfășurate lucrări de schimbare a utilităților (apeduct şi canalizare) în zona sensului giratoriu din Piața Unirii Principatelor. De menționat că în contextul organizării șantierului, a fost restricționată parțial, circulația mijloacelor de transport pe una din cele două benzi pe sensul de mers spre str. Alba - Iulia.

Primarul general, Ion Ceban, a precizat în cadrul ședinței operative de luni, că s-a decis organizarea lucrărilor de renovare a străzii Ion Creangă pe tronsoane, fără suspendarea în totalitate a traficul rutier reieșind din faptul că artera este una cu circulație auto intensă pe timp de zi.

Proiectul de reparație a străzii Ion Creangă constă în frezarea îmbrăcămintei rutiere și așternerea unui strat de beton asfaltic dens, de 8 cm, pe bază de granule din granit. Urmează acoperirea suprafeței cu geocompozit, pentru a spori rezistența asfaltului, după care va fi așternut stratul de uzură de 5 cm, din mastic bituminos cu celuloză.

Din volumul total de intervenție, renovarea rețelelor de apeduct și canalizare reprezintă 29% și reparația propriu-zisă a străzii - 71%. Lungimea străzii Ion Creangă este de 1840m, iar lățimea părții carosabile este de 14 metri.

Valoarea proiectului de reabilitare a străzii Ion Creangă este de 69, 22 milioane lei, iar termenul de garanție al lucrărilor este de 5 ani.