• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  O nouă acțiune de plantare a arborilor în capitală

  O nouă acțiune de plantare a arborilor în capitală

   20.11.2020 17:36    251 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 21 noiembrie a.c., în diferite zone ale orașului, va fi organizată plantarea a circa 8000 de arbori. Este cea de-a 5-a acțiune desfășurată de autoritățile municipale în cadrul Campaniei de toamnă de înverzire a teritoriului capitalei.

  Astfel, în ziua de sâmbătă, primarul general, Ion Ceban și angajații Aparatului Primăriei vor participa la acțiuni de plantare a arborilor, în zona forestieră Aeroport (șos. Muncești, 810/2), scuarul „Mihai Eminescu" și pe str. Al. Pușkin, în perimetrul str. Veronica Micle - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

  De asemenea, reprezentanții municipalității vor organiza acțiuni de plantare a arborilor și arbuștilor pe următoarele adrese:

  Scuarul panoramic (str. Maria Drăgan), Scuarul „Ginta Latină", aliniamentul stradal N. Milescu - Spătarul; fâșia riverană râul Țiganca, str. Industrială;

  Scuarul din bd. Dacia, 50 (Porțile Orașului);

  Șos. Balcani colț str. Petricani; parcurile din sectorul Râșcani;

  Str. Pietrarilor 17, (în preajma imobilelor).

  În acest context, municipalitatea face apel către cetățeni, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, conducătorii instituţiilor publice de a participa activ la acțiunile de înverzire a capitalei, pentru a avea un oraș mai verde și cu aer curat.