Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea etapei a II-a a proiectului „Educație online"

   2098

Primăria municipiului Chișinău informează că cele 2500 de lecții planificate în cadrul etapei a doua a  Proiectului „Educație online", desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, au fost înregistrate pe suport video, iar jumătate din acestea (1200 de materiale), au fost deja publicate pe platformă.

Informații în acest sens au fost prezentate de viceprimarul Angela Cutasevici, luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Proiectul „Educațieonline.md" este extins cu diverse activități interactive, care vor servi drept suport la cursurile filmate de profesori.  

Totodată, viceprimarul de ramură a precizat că, în cadrul Proiectului „Educație online" se desfășoară inițiativa „Educație online fără hotare", care a fost lansată în luna octombrie, a.c., în contextul dezvoltării competențelor digitale, a promovării parteneriatelor educaționale și învățării prin cooperare.

În cadrul activității nominalizate sunt înregistrate peste 3 mii de instituții din Republica Moldova, România și Rusia: instituții de învățământ preșcolar, gimnazii, licee, școli profesionale și colegii. Respectiv, prin intermediul acestor facilități, mii de copii, elevi și cadre didactice colaborează la distanță, prin utilizarea tehnologiilor informaționale.

Amintim că etapa a II-a a Proiectului „Educație online" a fost lansată în luna august 2020, având ca scop completarea bibliotecii digitale cu lecții noi din curricula școlară, pentru perioada de studii: septembrie 2020-martie (aprilie) 2021, pentru clasele: I-XII. La formarea conținuturilor web au fost antrenați peste 300 de profesori și 170 de coordonatori-avizori din întreaga republică.