Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acțiune de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei

   2327

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 07 noiembrie a.c., în diferite zone ale orașului, va fi organizată plantarea a 10500 de puieți. Este cea de-a 3 acțiune desfășurată de autoritățile municipale în cadrul Campaniei de toamnă de sădire a arborilor pe teritoriul capitalei.

Astfel, în ziua de sâmbătă, Administrația publică locală Chișinău va participa la acțiuni de plantare a arborilor, pe următoarele adrese:

Pretura Botanica: Zona forestiera Aeroport (șos. Muncești, 810/2), curtea Preturii Botanica;

Pretura Buiucani: Parcul „La Izvor" ( în zona lacurilor 2, 3 și 4), Parcul „Valea Morilor" (zona digului);

Pretura Centru: Pădure - Parc „Schinoasa" (în preajma Ministerului Apărării (MA), a batalionului de gardă a MA, cooperativei de garaje), Pădure - Parc „Schinoasa" (vizavi de imobilul din str. Pietrarilor 17);

Pretura Ciocana: Pădurea - Parc „Râșcani" (M. Sadoveanu colț cu str. Ig. Vieru, M. Sadoveanu colț cu str. P. Zadnipru), Pădurea - Parc Nicolae Milescu - Spătarul, Scuarul „Ginta Latină", terenul din str. Nicolae Milescu - Spătarul, curțile blocurilor de locuințe (ACC, APLP, CCL);

Pretura Râșcani: Pădurea - Parc „Lunca Găștii", Pădurea - Parc (str. Montană), Șoseaua Balcani colț cu str. Mircești.

În acest context, municipalitatea face apel către cetățeni, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, conducătorii instituţiilor publice de a participa activ la acțiunile de înverzire a capitalei, pentru a avea un oraș mai verde și cu aer curat.  

Menționăm că, în cadrul Campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei: parcuri, zone verzi, curți de blocuri etc., în toamna curentă, urmează a fi sădiți circa 100 mii de arbori.