Renovarea terenurilor de sport din instituțiile educaționale din capitală

   2785

Primăria municipiului Chișinău în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal, a inițiat lucrările de reabilitare integrală a șase terenuri de fotbal din cadrul instituțiilor școlare din capitală. Obiectivele sunt incluse în Programul municipal privind dezvoltarea sportului prin instituirea claselor specializate la fotbal, ciclul I.

Astfel, urmează a fi renovate terenurile de fotbal din cadrul Liceului Teoretic „Gaudeamus"; Liceul Teoretic „Mihai Viteazul"; Liceul Teoretic „Nicolae Iorga"; Liceul Teoretic „George Călinescu"; Liceul Teoretic „Nicolae Gogol" și Liceul Teoretic „Liviu Deleanu". Costul total al proiectului este de 9,1 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal.

În urma reabilitării terenurilor de fotbal din instituțiile vizate, vor fi create clase specializate în număr de 25-30 de copii, care studiază în ciclul gimnazial.

Monitorizarea executării lucrărilor de renovare a obiectivelor va fi asigurată de Regia locativ-comunală și amenajare. Totodată, la finalizarea lucrărilor de către antreprenorul desemnat, Federația Moldovenească de Fotbal va pune la dispoziție învelișul artificial al terenurilor.

Amintim că, pe parcursul anului 2019, Primăria municipiului Chișinău a finanțat reabilitarea a 10 terenuri de sport multifuncționale din curțile blocurilor de locuințe din capitală, inclusiv câte 3 terenuri în sectoarele Botanica și Râșcani, 2 - la Ciocana și câte 1 teren la Buiucani și Centru.