Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședință de lucru privind reorganizarea sistemului de alimentație a copiilor din instituțiile publice de învățământ preșcolar, primar și secundar

   2324

Primăria municipiului Chișinău informează că Grupul de lucru responsabil de elaborarea noului concept unic de achiziționare a produselor alimentare destinate alimentației copiilor din instituțiile de educație timpurie s-a întrunit miercuri în ședință de lucru cu participarea agenților economici care livrează produse alimentare pentru instituțiile educaționale.

La eveniment au participat viceprimarii Angela Cutasevici și Inga Ionesii, consilieri municipali, reprezentanți ai Direcției generale educație, tineret și sport, ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, precum și agenții economici interesați de subiectul abordat.

Angela Cutasevici, viceprimar responsabil de domeniul social, a menționat că această reuniune are scopul de a contribui la îmbunătățirea sistemului de alimentație în instituțiile educaționale și calitatea acesteia. „Scopul nostru al tuturor este să asigurăm în primul rând securitatea și siguranța alimentară a copiilor, dar și să asigurăm valoarea calorică necesară", a spus viceprimarul.

În context, Consilierul municipal Zinaida Popa, membru al Grupului de lucru, a ținut să remarce că atunci când se inițiază o reformă sau o idee de îmbunătățire a proceselor este necesară o comunicare cu toți actorii implicați nemijlocit în proces. „Am decis că trebuie să fie centralizate achizițiile pe toate categoriile de produse, însă în urma analizelor efectuate s-a constatat că există probabilitatea de a nu putea fi realizat scopul propus: produse de calitate și la timp pe masa copiilor noștri. Respectiv, este important să se discute despre organizarea concursurilor pe categorii de produse, pentru a vedea unde există probleme, pentru a fi depășite".

La rândul său, viceprimarul Inga Ionesii, responsabilă de domeniul economic, a precizat că în urma acestui dialog urmează a fi redactat caietul de sarcini pentru licitațiile de produse alimentare, ca documentul să fie unul real, pentru asigurarea alimentației de calitate în grădinițe, conform rigorilor impuse, dar și cu participarea producătorilor autohtoni.   

E de menționat că din luna iunie, a.c., autoritățile administrației publice locale Chișinău sunt preocupate de revizuirea sistemului de alimentație în instituțiile municipale de învățământ, inițial fiind stabilit că procedurile privind achiziția produselor alimentare pentru grădinițe să fie organizate centralizat, prin intermediul Direcției generale educație, tineret și sport.