• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Inaugurarea iluminatului decorativ a trei clădiri de importanță istorică din Capitală

  Inaugurarea iluminatului decorativ a trei clădiri de importanță istorică din Capitală

   27.10.2020 10:06    659 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că aseară a fost inaugurat iluminatul nocturn decorativ a trei clădiri, amplasate pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni.

  Astfel, Liceul Teoretic „Mircea Eliade", Curtea Supremă de Justiție și Școala de muzică pentru copii „Maria Bieșu", care sunt și monumente de arhitectură, au fost decorate cu lumini pentru a pune în valoare frumusețea edificiilor.

  Iluminatul decorativ al celor trei instituții face parte din proiectul de reabilitare a trotuarelor din centrul istoric al capitalei, pe străzile Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Alexandr Pușkin, în perimetrul str. Alexei Mateevici și str. Ierusalim.

  În total, proiectul prevede iluminarea decorativă a fațadelor pentru 10 clădiri de importanță istorică.

  E de menționat că de Hramul orașului Chișinău a fost inaugurat iluminatul nocturn decorativ al Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" și al clopotniței, cea mai importantă instituție de cult din capitală, care este și monument de arhitectură de importanță națională.