• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Calitatea lucrărilor de renovare a trotuarelor din străzile A. Pușkin și M. G. Bănulescu - Bodoni, inspectată de viceprimarii capitalei (VIDEO)

  Calitatea lucrărilor de renovare a trotuarelor din străzile A. Pușkin și M. G. Bănulescu - Bodoni, inspectată de viceprimarii capitalei (VIDEO)

   22.10.2020 15:09    442 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că neconformitățile sau defectele apărute pe parcursul executării lucrărilor de renovare a trotuarelor de pe strada Alexandr Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, în perimetrul str. Alexei Mateevici - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, vor fi înlăturate de către antreprenor, până la recepția finală a obiectivului. Astfel, un grup de lucru format din viceprimarii municipiului Chișinău, Ilie Ceban și Victor Chironda, precum și responsabili ai subdiviziunilor municipale de profil, au inspectat astăzi șantierul de reabilitare a trotuarelor, unde a fost constatată necesitatea executării unor lucrări de corectare.

  În cadrul examinării pe teren, au fost depistate mai multe abateri care urmează a fi fixate și înlăturate de către agentul economic, după cum urmează: existența unor decalaje între pavajul nou amplasat și borduri; adaptarea nivelului trotuarelor cu trecerile de pietoni acolo unde există diferențe; adaptarea unui nivel egal între pavaj și borduri sau tasări.

  E de menționat că proiectul de reparație a trotuarelor de pe Alexandr Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, tronsonul cuprins între str. Alexei Mateevici - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, este realizat în proporție de 90%. În prezent sunt desfășurate lucrări de amenajare a spațiilor verzi și instalarea pavajului tactil în intersecții.

  Proiectul de reabilitare a trotuarelor pe cele două străzi prevede schimbarea stratului de asfalt uzat și placarea dalelor de beton/granit, reabilitarea iluminatului stradal, amenajarea zonelor verzi, a pavajului tactil și a rampelor pentru persoanele cu mobilitate redusă în prejma trecerilor pietonale. De asemenea, vor fi instalate vaze de flori și elemente decorative urbane, iar pe anumite porțiuni de stradă urmează a fi amenajate locuri pentru parcare auto.

  Costul total al lucrărilor de modernizare a trotuarelor din strada Alexandr Puşkin și Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, este de circa 22,8 milioane de lei și urmează a fi date în exploatare până la sfârșitul lunii noiembrie curent. În total, vor fi amenajați circa 44 mii m2 de trotuar.

  Anterior, Primarul general a solicitat serviciilor municipale de profil să monitorizeze desfășurarea proiectului de renovare a trotuarelor din centrul Chișinăului, iar antreprenorului, să respecte termenii și calitatea lucrărilor executate.

  După finalizarea lucrărilor de reabilitare a trotuarelor pe cele două străzi, municipalitatea își propune continuarea unui proiect similar de renovare a trotuarelor pe bd. Grigore Vieru.