• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Stația de tratare a levigatului de la poligonul municipal de deșeuri, construită în proporție de 90%

  Stația de tratare a levigatului de la poligonul municipal de deșeuri, construită în proporție de 90%

   21.10.2020 16:31    314 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de construcție a stației de tratare a levigatului produs din deșeuri menajere solide, stocate la poligonul municipal din comuna Țînțăreni, au fost realizate în proporție de 90%.

  În prezent, au loc lucrări de construcție a căilor de acces spre stație, a încăperilor pentru personalul tehnic, dar și amenajarea zonei unde se află aceasta, prin amplasarea pavajului și îngrădirea zonei. Totodată, serviciile de profil urmează a instala în viitorul apropiat mai multe cisterne de inox, dar și alte detalii tehnice pentru buna funcționare a obiectivului.

  Costul proiectului este de circa 30 de mil. de lei, dintre care 11,8 mil.lei reprezintă echipamentul de tratare a levigatului. Punerea în funcțiune a noii stații de tratare a levigatului este planificată pentru luna noiembrie curent.

  Stația va avea o capacitate de 150m³/zi și va asigura filtrarea lichidului fermentat de la gunoiște. Ca rezultat vor fi reduși indicii de poluare a mediului (se vor obține deșeuri solide și apă tehnică).

  E de menționat că anterior a fost pusă în funcțiune stația de tratare a levigatului format din deșeurile menajere solide, depozitate la fosta gunoiște din capitală, amplasată pe str. Uzinelor, 205/2. Respectivul utilaj este unul mobil, putând fi amplasat și în alte locații, după necesitate.