Aleșii locali au avizat aprobarea acordului de colaborare între municipiul Chișinău și Asociația Națională pentru Turism Receptor

   2819

Consiliul municipal Chișinău a aprobat marți acordul de colaborare între Municipiul Chișinău și Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), care prevede dezvoltarea identității turistice și promovarea capitalei ca destinație turistică.

Obiectivul general al Acordului constă în dezvoltarea și consolidarea activităților comune ale părților, în vederea implementării unor proiecte de interes comun în domeniul turismului, în baza unui plan de acțiuni anual, agreat în comun de către părți și aprobat de către viceprimarul de ramură.

Potrivit Acordului de colaborare, în perioada 2020-2021, Primăria Chișinău, în comun cu ANTRIM vor implementa proiecte și acțiuni pentru promovarea turismului, care se referă la: dezvoltarea identității turistice a orașului Chișinău și a strategiei municipale pentru dezvoltarea turismului pentru perioada: 2020-2025; inițierea unei campaniei de informare a locuitorilor municipiului despre atracțiile turistice din oraș „AskMeAboutChisinau"; elaborarea de materiale promoționale cu atracții turistice din oraș în limbile de circulație internațională (un ghid oficial al orașului Chișinău, harta, agenda de evenimente etc.); crearea unei platforme online cu informații despre atracțiile turistice și de agrement și o agendă a evenimentelor din capitală, de interes pentru turiști etc.; crearea și promovarea traseelor turistice tematice, inclusiv troleibuzul turistic ș.a.

Potrivit raportorului asupra proiectului de decizie, Roman Vitiuc, șef al Direcției generale economie, comerț și turism, implementarea măsurilor prevăzute în document, va fi realizată de către ANTRIM și direcția de profil a Consiliului municipal Chișinău. „Planul de acțiuni în acest sens va fi elaborat anual, fiind agreat de către părți. Totodată, vor fi prevăzute resurse pentru implementarea măsurilor pentru promovarea Chișinăului ca destinație turistică", a precizat șeful Direcției generale economie, comerț și turism.

E de menționat că, în luna februarie, a.c., reprezentanții ANTRIM și primarul general, Ion Ceban, au semnat un acord de colaborare, însă documentul a suferit modificări, prin reformularea unor clauze care au fost prevăzute anterior, reieșind din faptul că documentul n-a fost pus în aplicare din momentul aprobării acestuia.

Astfel, Consiliul municipal Chișinău a avizat varianta actualizată a Acordului de colaborare cu ANTRIM, reieșind din necesitățile curente.