Pagina oficială a Municipiului Chișinău

CMC a aprobat contractarea unui împrumut în vederea implementării planului de procurare a 100 de autobuze

   2482

Consiliul municipal Chișinău a aprobat astăzi, 20 octombrie, un proiect de decizie privind contractarea de către municipalitate a unui împrumut în valoare de 261 milioane de lei. Banii vor fi utilizați pentru procurarea a 100 de autobuze de către Î.M. ,,Parcul Urban de Autobuze". 

Astfel, în rezultatul prezentării mai multor oferte de către băncile comerciale din Moldova, B.C. ,,Moldova-Agroindbank" S.A. a oferit cele mai avantajoase condiții pentru finanțare. Termenul de rambursare este de șapte ani cu o perioadă de graţie de 12 luni.

Amintim că Primăria municipiului Chișinău a desemnat compania producătoare „ISUZU Anadolu Otomotiv Sanazii ve Ticaret", câștigătoarea licitației pentru livrarea a 100 de autobuze care vor fi puse în circulație pe străzile din capitală.

Aceasta a oferit prețul de 156.400 dolari pentru o unitate de transport, echivalentul a 132.300 euro. De asemenea, compania câștigătoare a oferit garanție de 5 ani pentru lotul de autobuze. 

Totodată, pe perioada de garanție, producătorul își asumă responsabilitatea să asigure gratuit deservirea autobuzelor conform tuturor normativelor: serviciul schimb de uleiuri, lubrefianți, filtre, etc.; deservirea aparatelor de aer condiționat, alte piese și materiale consumabile necesare.

Criteriul de bază de care a ținut cont Grupul de lucru la alegerea ofertantului, a fost raportul calitate - preț, propus de producător, precum era stipulat în caietul de sarcini.