Prezentarea celor cinci autospeciale donate de municipalitatea din Moscova

   2898

Primăria municipiului Chișinău a prezentat astăzi un lot de cinci mașini pentru deszăpezirea drumurilor și întreținerea infrastructurii rutiere din oraș. Autospecialele sunt cu parcurs, anul fabricației 2017 și au fost donate de Întreprinderia Unitară de Stat „Ecotehprom" din Moscova.

Mașinile sunt pe platformă KAMAZ, iar utilajele speciale integrate sunt fabricate de companii specializate cu renume mondial. 3 autospeciale din acest lot, sunt prevăzute suplimentar și cu utilaje de spălare a străzilor.

Prezent la eveniment, primarul general, Ion Ceban, a menționat că necesitatea unor astfel de utilaje multifuncționale este una stringentă pentru municipiul Chişinău, în contextul în care maşinile pentru deszăpezire de la ÎM Regia „EXDRUPO", sunt în mare parte vechi şi se defectează periodic.

„Această donație a venit în urma discuţiilor pe care le-am avut cu administrația  orașului Moscova, în luna ianuarie, curent, unde am solicitat primarului Serghei Sobianin sprijin în acest sens. Iar achiziţionarea a 5 utilaje noi de acest fel ar fi costat municipalitatea circa 2,1 milioane lei, surse de care nu dispuneam la acel moment", a declarat edilul capitalei.   

E de menționat că necesitatea curentă a întreprinderii „EXDRUPO" este de minim încă 30 de unităţi de acest fel. În prezent, regia dispune în total 68 de autospeciale ce pot interveni la deszăpezire, dintre care 21 sunt mașini multifuncționale, care pot să măture zăpada și să presare antiderapant. În continuare, municipalitatea prevede completarea parcului auto al Î. M. „Exdrupo".