Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Activitățile cultural-artistice dedicate sărbătorii Hramul orașului Chișinău au fost desfășurate proporțional, în toate sectoarele capitalei

   1781

Primăria municipiului Chișinău informează că acțiunile și manifestările cultural-artistice de Hram, au fost desfășurate, pentru prima dată, în toate sectoarele orașului, proporțional, inclusiv pe alei, în scuaruri, parcuri, grădini publice, biblioteci etc., pentru a evita aglomerarea de oameni și a respecta recomandările impuse de autoritățile statului pentru prevenirea și combaterea infecției COVID-19.

Primarul general, Ion Ceban, a declarant că formatul în care a fost sărbătorit ieri Hramul Chișinăului a adus plus valoare culturii și tradițiilor naționale. „Ne-am putut convinge o dată în plus, cât de necesar este de a crește potențialul oamenilor de creație, a celor care scriu istoria acestui neam. Pe timp de pandemie, ne-am conjugat eforturile pentru a demonstra că împreună putem realiza lucruri extraordinare. Așa vom continua, iar Chișinăul va deveni o capitală culturală", a precizat edilul capitalei.

Totodată, municipalitatea a stabilit organizarea activităților în spațiile reabilitate sau amenajate în ultima perioadă, pentru a le pune în valoare, precum: Scările de Granit din Parcul „Valea Morilor" și Rotonda, parcurile „Alunelul" și „La Izvor", Havuzul pietonal din Parcul „Valea Trandafirilor", aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân etc.