Pagina oficială a Municipiului Chișinău

De Hramul orașului, municipalitatea a antrenat circa 600 de voluntari în sectoarele capitalei, pentru respectarea măsurilor de protecție anti COVID

   1765

Primăria municipiului Chișinău informează că pe 14 octombrie, a.c., evenimentele cultural-artistice consacrate sărbătorii Hramului orașului, au fost desfășurate după un alt concept față de anii precedenți, cu distribuirea activităților în toate sectoarele capitalei și pentru un public divers, în vederea evitării aglomerărilor mari de oameni, conform rigorilor stabilite, pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19. 

În context, precizăm că autoritățile publice locale au mobilizat circa 600 de voluntari, echipați cu măști și dezinfectați, care au fost repartizați în parcuri, scuaruri, alei și în zonele verzi din sectoare. Aceștia au distribuit peste 18 mii de măști de protecție cetățenilor și oaspeților capitalei, care au participat la evenimentele desfășurate în aer liber.

Publicul prezent la activitățile cultural-artistice de Hram a fost informat cu regularitate despre necesitatea respectării distanței sociale, obligativitatea purtării măștii de protecție și alte normele stabilite de autorități. De asemenea, scaunele pentru spectatori au fost prevăzute în număr de 49 și amplasate la distanța recomandată de specialiști.

E de menționat că pe perioada desfășurării evenimentelor din 14 octombrie 2020 au fost utilizați circa 600 de litri de dezinfectanți, pentru siguranța cetățenilor.