Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Expoziție fotografică „Eroii zilelor noastre. Îi ajutăm ca să ne poată ajuta”

   2097

Primăria municipiului Chișinău, în colaborare cu Agenția Informațională de Stat MOLDPRES, a lansat de Hramul orașului expoziția tematică de fotografii cu genericul „Eroii zilelor noastre. Îi ajutăm ca să ne poată ajuta". Lucrările cu angajați medicali din secțiile de COVID-19 în acțiune, au fost realizate de maestrul Mihai Vengher, în perioada iunie-iulie, a.c., în spitalele „Gheorghe Paladi", „Sfântul Arhanghel Mihail", Spitalul de boli contagioase pentru copii, Centrul COVID-19 de la CIE „MOLDEXPO", Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Institutul de Medicină Urgentă.

Cele 150 de fotografii, ce reprezintă medici care luptă cu virusul COVID-19, vor fi amplasate timp de o lună pe panourile pentru ziare din Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului", adiacent străzii Al. Pușkin.

Prezent la eveniment, primarul general, Ion Ceban, a adresat un mesaj de mulțumire doctorilor antrenați în tratarea pacienților cu infecția de tip nou. 

„Soarta fiecărui cetățean confirmat cu coronavirus depinde de aceşti oameni în halate albe, iar datoria noastră, a autorităților, este să întreprindem toate măsurile, pentru a preveni răspândirea COVID-19", a declarat edilul.

Mihai Vengher a absolvit Facultatea de ziaristică a Universității de Stat din Moldova, iar din anul 1989 este angajat la Agenția Informațională de Stat MOLDPRES. Este autor a numeroase fotografii incluse în albumul cu valoare de unicat „Parlamentul Independenței". Totodată, acesta este membru al Uniunii Artiștilor Fotografi şi al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova.

În 2016, prin decret prezidențial, lui Mihai Vengher i-a fost conferit titlul onorific "Maestru în Artă", "pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în mass-media, contribuție la dezvoltarea artei fotografice şi înaltă măiestrie artistică".