Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Conducerea capitalei a participat la excursia panoramică de la Muzeul orașului Chișinău

   2070

Primarul general, Ion Ceban, alături de viceprimarii Ilie Ceban, Inga Ionesii și Angela Cutasevici au participat astăzi la un eveniment de suflet desfășurat la Muzeul orașului Chișinău, cu genericul „Excursie panoramică". Acțiunea a adus împreună administrația actuală a capitalei, foști edili, personalități marcante din domeniul culturii și artei, precum: Serafim Urechean, Zinaida Julea, Eugen Doga, Nicolae Botgros, Mihail Munteanu, Vladimir Beșleagă etc.

Primarul general, Ion Ceban, a ținut să precizeze că de Hram, au fost invitați la Muzeul orașului foștii edili, cetățenii de onoare ai orașului, grație cărora s-a dezvoltat urbea sau care i-au dus faima în lume.

„Eu sunt mândru că sunt contemporan cu Dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru munca plină de dedicație, pentru valorile pe care ni le oferiți și le lăsați drept moștenire generațiilor următoare. Filele de istorie le scriem împreună. Iar astăzi, suntem direct responsabili de noul capitol care se înscrie în cartea pe nume Chișinău. Invit fiecare locuitor al orașului să facem tot ce ne stă în puteri și să punem în valoare tot ce este mai frumos în municipiul Chișinău", a declarat edilul.

Cei prezenți au contemplat Chișinăul de sus, de la înălțimea de 22 de metri ai fostului Turn de Apă, de unde se văd toate cele 7 coline pe care este așezat orașul.

Oaspeții au depănat amintiri despre capitală și și-au exprimat viziunile referitor la Chișinăul din viitor, pe care îl văd mai modern, mai frumos. Totodată, înalții oaspeți au păstrat distanța, dar fără a rupe legătura de suflet.