Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • De Hramul capitalei, chișinăuienii vor avea parte de evenimente cultural-artistice desfășurate proporțional în sectoare, pentru a reduce riscurile de infectare cu COVID-19 (VIDEO)

De Hramul capitalei, chișinăuienii vor avea parte de evenimente cultural-artistice desfășurate proporțional în sectoare, pentru a reduce riscurile de infectare cu COVID-19 (VIDEO)

   3293

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii orașului, ca de Hramul orașului, pe 14 octombrie 2020, să opteze pentru participarea la activitățile cultural-artistice din sectoare, pentru a evita aglomerările mari de oameni și a respecta măsurile de prevenire a infecției COVID-19.  

Evenimentele care vor fi organizate în diferite locaţii și aproximativ la aceleași ore, vor fi transmise live, asfel ca cetățenii să poată asculta muzică în parcuri, zone verzi și chiar de acasă. În acest sens, manifestările cultural - artistice, vor putea fi urmărite în direct la Televiziunea Națională Moldova1şi pe portalul privesc.eu.

Programul va începe, tradițional, cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt (08:00) și Sfânta Liturghie de Hram (08:00-10:00).

Inaugurarea oficială a Sărbătorii Hramului orașului Chișinău, cu genericul „Rugă pentru sănătate" va avea loc în Scuarul Catedralei Mitropolitane„Nașterea Domnului" (10:00-11:00).

Primarul general, Ion Ceban, a precizat că în programul evenimentelor Sărbătorii Hramului 2020 au fost prevăzute activități pentru un public divers: muzică clasică, folclor, jazz, cântece interpretate de copii, muzică ușoară și corală. „Ne propunem un hram frumos, cu artiști autohtoni și evenimente de suflet, iar oamenii pot alege pentru participare evenimentele conform preferințelor personale", a menționat Ion Ceban.

Pe parcursul întregii zile, în sectoarele capitalei vor avea loc recitaluri de muzică de diverse genuri, târguri ale meșterilor populari și de produse ECO, excursii la muzeul orașului Chișinău, expoziții foto, recitaluri de poezie, expoziții de carte și de măști, cinema în aer liber, demonstrații teatralizate de măiestrie hipică, spectacole muzical-literare cu dedicație orașului Chișinău etc.

Astfel, menționăm că evenimentele dedicate Hramului Chișinăului vor fi desfășurate, atât în centrul urbei, precum și în sectoare: în scuarul Monumentului Doinei și Ion Aldea-Teodorovici, la Rotonda din Parcul „Valea Morilor" și la Scările de Granit, în Parcul Ștefan cel Mare, în preajma Porților Sfinte, pe strada pietonală E. Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, în Parcul „Alunelul", în scuarul de pe strada Bucuriei sau în Parcul „La Izvor" etc.

De asemenea, informăm că participanții la evenimentele organizate de municipalitate vor fi asigurați cu măști de protecție și dezinfectanți, iar locurile prevăzute pentru fiecare acțiune nu va depăși numărul de 50 persoane , conform rigorilor stabilite de autoritățile în sănătate publică. 

Programul evenimentelor cultural-artistice dedicate Sărbătorii „HRAMUL ORAȘULUI CHIȘINĂU"