Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În Chișinău a fost lansat un serviciu nou de închiriere a trotinetelor electrice (VIDEO)

   2803

Primăria municipiului Chișinău informează că în capitală a fost lansat primul serviciu de închiriere a trotinetelor electrice. Inițiativa a fost realizată în parteneriat cu proiectul Orașe Verzi Durabile, implementat de PNUD Moldova și finanțat de Facilitatea Globală de Mediu.

Noul mijloc de transport dedicat chișinăuienilor, precum și vizitatorilor, reprezintă o soluție alternativă și ecologică, pentru deplasarea rapidă și comodă pe distanțe scurte în oraș, evitarea ambuteiajelor și a disconfortului în transportul public, și nemijlocit - reducerea emisiilor de CO2.

Prezent la eveniment, primarul general, Ion Ceban, a precizat că acest serviciu este o bună oportunitate, dar și o alternativă pentru cei care doresc să se deplaseze prin oraș cu trotinete electrice, dar nu au posibilitatea să le cumpere.

„Îmi place să merg pe trotinetă sau bicicletă prin oraș. Știu că mai este de muncit cu privire la crearea infrastructurii necesare pentru acest tip de transport, în schimb facem pași mici, dar siguri în acest sens, pentru crearea condițiilor în capitală", a declarat edilul capitalei.

Pentru început, pe străzile capitalei se vor regăsi 50 de trotinete, care pot atinge o viteză de până la 25 km/oră, au o durata de viață a bateriei de până la 25 de km, sunt rezistente și sigure. Totodată, acestea au o funcționalitate sporită și pot fi ușor utilizate de copii, adolescenți și maturi.

Detalii privind închirierea trotinetelor iRide.