Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Centrul „COVID-19 Chișinău" de la MoldExpo și-a extins capacitatea cu 200 locuri de staționar

   2561

Primăria municipiului Chișinău informează că la Centrul „COVID - 19 Chișinău" de la MoldExpo au fost amenajate 200 paturi de staționar, dintre care 20 de terapie intensivă, pentru persoanele testate pozitiv cu noul tip de virus. Primarul general, Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici și ministrul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, au întreprins luni, 12 octombrie, o vizită de lucru în cadrul instituției medicale, care recent și-a extins capacitatea pentru tratarea pacienților de coronavirus.

După cum a informat Oleg Crudu, directorul Centrului „COVID - 19 Chișinău", centrul a fost dotat cu paturi, mobilier și componente necesare pentru îngrijirea paciențielor. De asemenea, în interiorul clădirii au fost amenajate două blocuri sanitare, iar fiecare sector a fost dotat cu apă caldă menajeră.

Pentru confortul pacienților, în curtea centrului vor fi amenajate mai multe locuri de agrement cu suportul unor agenți economici, iar în interior, vor fi instalate televizoare și două calcultoare conectate la internet, care vor putea fi utilizate la necesitate. Totodată, medicii vor amenaja o bicliotecă din cărțile personale pe care le au.

Cele 200 de paturi amenjate vor fi activate la necesitate.

În total, de la deschiderea IMSP Centrul COVID-19, pe teritoriul MoldExpo se regăsesc 180 de locuri de triaj - 80 de paturi în zona galbenă și 100 de paturi în zona verde.