Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea achiziționat 5 troleibuze noi articulate, care vor fi puse pe rute în perioada următoare

   3690

Primăria municipiului Chișinău informează că de Hramul orașului Chișinău vor fi lansate pe rute 2 troleibuze articulate noi din lotul de 5 unități, sosit recent din Belarus. Unitățile de transport sunt asamblate la Atelierele de Reparații Mecanice ale Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău", iar 3 dintre acestea au fost deja testate. Declarații în acest sens au fost făcute de primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative de astăzi.

Evenimentul de lansare pe linie a troleibuzelor articulate noi este prevăzut pentru ziua de marți, 13 octombrie 2020, ora 19:00. Unitățile dispun de sistem de aer condiționat, lumini LED, podea joasă și rampe de acces pentru utilizatorii de scaun rulant. De asemenea, troleibuzele sunt dotate cu sistem de supraveghere video și prize USB. Capacitatea de îmbarcare a unei unități articulate este de 162 de persoane, iar costul este de 315 mii Euro.

Edilul capitalei a precizat că, până la finele lunii curente urmează să sosească alte 10 troleibuze clasice din Belarus, pentru asamblare, urmând să avem 30 de unități de acest fel până la sfârșitul anului 2020. Mai mult, în perioada următoare va sosi la Chișinău și lotul de 25 de unități cu parcurus, achiziționate din Riga (Letonia), care dispun de o garanție de 7 ani.  

În context, menționăm că recent, municipalitatea a desemnat câștigătorul concursului privind achiziționarea lotului de 100 de autobuze noi.

„Astfel vom spori capacitatea sistemului de transport public, iar acest aspect este destul de important, în situația actuală marcată de pandemia COVID-19, pentru a evita aglomerația. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la aceste achiziții. Indiferent de coloratura politică, am demonstrat că putem să facem lucruri semnificative pentru oraș", a subliniat Ion Ceban.