Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reluarea activității grupelor din cadrul instituțiilor de învățământ prșcolar, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 - 4 ani

   2100

Primăria municipiului Chișinău anunță că va fi reluată activitatea grupelor din cadrul grădinițelor din capitală, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 - 4 ani, care au frecventat instituțiile de învățământ preșcolar până la suspendarea activității.

Modificările cu privire la redeschiderea grupelor pentru această categorie de vârstă, se regăsesc în Hotărârea nr. 24 din 11.10.2020 a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău.

De asemenea, documentul prevede purtarea obligatorie a măștilor de protecție pe durata lecțiilor, în interiorul și pe teritoriul instituțiilor de învățământ de toate nivelurile, inclusiv extrașcolar, pentru elevii claselor a V-XII-a și elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic, profesional tehnic secundar, profesional tehnic postsecundar și superior.

Totodată, conducătorii instituțiilor municipale și celor de drept privat din capitală vor examina introducerea sau menținerea în continuare a regimului de lucru online pentru angajații din subordine în scopul limitării fluxurilor umane în transportul și spațiul public cu limitarea interacțiunii fizice a persoanelor.

Municipalitatea precizează că decizia de sistare a procesului educațional și plasarea integrală în carantină a unei instituții de învățământ din mun. Chișinău va fi luată de către CESP, în baza evidențelor și anchetelor epidemiologice.

Hotărârea nr. 24 din 11.10.2020 a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău