Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea a desemnat câștigătorul licitației pentru achiziționarea lotului de 100 de autobuze pentru Chișinău

   3285

Primăria municipiului Chișinău informează că grupul de lucru din cadrul municipalității responsabil de evaluarea ofertelor licitației privind achiziționarea lotului de 100 de autobuze pentru capitală, a desemnat ofertantul câștigător. Astfel, compania producătoare „ISUZU Anadolu Otomotiv Sanazii ve Ticaret", va livra unitățile de transport pentru municipiul Chișinău.

Aceasta a oferit prețul de 156.400 dolari pentru o unitate de transport, echivalentul a 132.300 euro. De  asemenea, compania câștigătoare a oferit garanție de 5 ani pentru lotul de autobuze. 

Criteriul de bază de care a ținut cont Grupul de lucru la alegerea ofertantului, a fost raportul calitate - preț, propus de producător, precum era stipulat în caietul de sarcini.

În context, primarul general, Ion Ceban, a ținut să menționeze că membrii grupului de lucru au votat unanim pentru oferta propusă de Compania ISUZU, care a fost selectată din mai mulți producători: MAZ, BMC, ISUZU, OTOKAR.

Totodată, pe perioada de garanție, producătorul își asumă responsabilitatea să asigure gratuit deservirea autobuzelor conform tuturor normativelor: serviciul schimb de uleiuri, ubrefianți, filtre, centuri, deservirea aparatelor de aer condiționat, alte piese și materiale consumabile necesare.

Municipalitatea a lansat la finele lunii iulie, a.c., concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport pasageri. Suma prevăzută pentru lotul de unități noi este de 270 milioane de lei. Deschiderea ofertelor licitației a avut loc la 10 septembrie, curent.