Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Instruirea angajaților Primăriei privind aspectele de integritate în exercițiul funcțiunii (VIDEO)

   2081

Primăria Chișinău informează că angajații municipalității participă, în perioada 06-08 octombrie, curent, la sesiuni de informare pe subiecte ce se referă la integritatea agentului public, organizate de experții Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).    

Astfel, timp de trei zile, 150 de reprezentanţi ai subdiviziunilor Primăriei, vor fi instruiţi de CNA: cum să aplice şi să promoveze politicile de integritate; să denunţe o faptă de corupţie sau o influenţă necorespunzătoare; ce reprezintă conflictul de interese şi în ce mod se soluţionează acesta; precum și dacă cadourile primite în exerciţiul funcţiei sunt sau nu admisibile.

În cadrul primei sesiuni, instruirile s-au desfăşurat în aer liber, cu respectarea măsurilor de prevenire a infecției cu coronavirus şi au reunit viceprimarii capitalei, reprezentanții cabinetului primarului general și ai direcţiilor din cadrul aparatului central. În contextul pandemiei, CNA, a lansat un centru mobil pentru instruiri cu ajutorul căruia se deplasează la entităţi pentru a desfăşura şedinţele de informare în aer liber.

De asemenea, ofiţerii CNA au pus la dispoziţia audienţilor materiale promoţionale, informaţii utile şi au venit cu îndemnul ca funcţionarii să denunţe actele de corupţie la linia naţională anticorupţie: 0 800 55555.

E de menționat că Primăria municipiului Chişinău și Centrul Naţional Anticorupţie au stabilit un acord de colaborare prin care cele două autorităţi şi-au propus să-şi unească eforturile, în scopul prevenirii şi combaterii cazurilor de corupţie, în cadrul subdiviziunilor autorităţilor publice locale.