• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Un teren de 35 ari din preajma Circului va fi întors în posesia municipalității

  Un teren de 35 ari din preajma Circului va fi întors în posesia municipalității

   01.10.2020 16:53    336 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că un teren cu suprafața de 35 ari amplasat pe str. Circului, sectorul Râșcani, va reveni în posesia municipalității, după ce a fost deposedat ilegal. O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de Consiliul municipal Chișinău (CMC).

  Astfel, executivul Primăriei a prezentat în cadrul CMC proiectul de decizie privind revocarea titlului de autentificare a dreptului, pentru deținătorul terenului din preajma Circului și trecerea bunului imobil în patrimoniul public.

  Lotul de pământ a fost transmis în folosință în anul 1999, după care fără acordul municipalității a fost devizat și înregistrat dreptul de arendă asupra bunul nou format, fiind încheiate și contracte de arendă cu agenții economici. De asemenea, pe acest teren a fost inițiată o construcție fără acte permisive. 

  Edilul capitalei, Ion Ceban, a salutat decizia CMC prin care municipalitatea a revenit în posesia unui nou teren înstrăinat. „Vom întreprinde în continuare și alte măsuri necesare și legale pentru a curma orice acțiune de deposedare de pe domeniul public”, a menționat Ion Ceban.