Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Subiectul evacuării automobilelor parcate neregulamentar pe străzile capitalei, discutat la nivel de Ministru de Interne

   2163

Primarul general, Ion Ceban, a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul de Interne, Pavel Voicu, ca urmare a multiplelor sesizări din partea cetățenilor referitor la evacuarea, în ultimele zile, a automobilelor de pe teritoriul orașului.

Discuția dintre cei doi oficiali s-a axat de asemenea, pe subiectul sancționării automobiliștilor care parchează pe trotuare, îngrădind accesul pietonilor, părinților cu copii în căruțuri și utilizatorilor de scaun rulant, precum și a participanților la trafic, care parchează pe străzile magistrale, contribuind la formarea ambuteiajelor.

Edilul a menționat că măsura privind evacuarea mașinilor parcate neregulamentar este una binevenită pentru capitală, însă ar trebui să existe o primă etapă, până la oferirea unei alternative pentru automobiliști. În context, Ion Ceban i-a solicitat Ministrului de Interne ca, deocamdată, să nu fie evacuate mașinile parcate ilegal în curțile blocurilor de locuințe.

De asemenea, primarul a informat că APL Chișinău este în proces de adoptare a conceptului pentru parcări, la care se lucrează mult.

Amintim că municipalitatea a convenit împreună cu Agenția Proprietății Publice, să identifice terenuri în centrul orașului, unde vor putea fi amenajate locuri pentru parcare. Este luată în calcul, inclusiv amenajarea de parcări de tip parking lift, iar primul obiectiv de acest fel va fi amenajat împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

Precizăm că măsura privind evacuarea automobilelor parcate neregulamentar pe străzile și spațiile publice din oraș este prerogativa Ministerului Afacerilor Interne, care a contractat un agent economic în acest scop.