• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Evacuarea panourilor publicitare din sectorul Botanica

  Evacuarea panourilor publicitare din sectorul Botanica

   28.09.2020 17:05    369 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale continuă lucrările privind demontarea şi evacuarea panourilor publicitare de pe străzile capitalei instalate neautorizat sau care au documentația permisivă expirată.

  Astfel, până în prezent, serviciile municipale de profil au intervenit pe bd. Dacia, din sectorul Botanica al capitalei, unde au fost evacuate 21 de panouri publicitare de la intersecția bd. Dacia - str. Hristo Botev - str. Trandafirilor - str. Nicolae Zelinschi. În total, pe acest tronson sunt amplasate 42 de panouri mari de reclamă.

  Totodată, intervenția va continua pe parcursul săptămânii curente, prin lucrări de demontare a panourilor publicitare de la intersecţia bd. Dacia - bd. Traian - bd. Cuza - Vodă.

   „Lucrări de evacuare a panourilor publicitare sunt desfășurate în toate sectoarele capitalei. Din cauza acestor dispozitive este practic ascunsă arhitectura orașului, frumusețea străzilor, iar multe dintre acestea sunt instalate pe spații verzi și trotuare", a declarant primarul general, Ion Ceban.

  Amintim că în prezent au loc consultări publice repetate asupra noului Regulament privind autorizarea plasării publicității exterioare în municipiul Chișinău. Documentul vine să stabilească noi reguli şi cerinţe de bază pentru proiectarea, construirea şi amplasarea mijloacelor publicitare în corespundere cu normele și cu legislaţia în vigoare, precum și cu standardele europene în domeniu.