Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Specialiștii din domeniu vor desfășura o expertiză a calității lucrărilor de infrastructură realizate în capitală

   1680

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat ca responsabilii din cadrul Primăriei Chişinău, împreună cu specialiști și experți în domeniu, precum și profesori ai Universității Tehnice a Moldovei, să desfășoare o expertiză a calităţii lucrărilor executate în prezent pe şantierele din capitală. Un raport în acest sens urmează a fi prezentat ulterior autorităților în vederea aplicării standardelor procesului tehnologic.

Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Edilul capitalei a ținut să remarce că precipitaţiile de sâmbătă spre duminică au demonstrat, repetat, care sunt punctele vulnerabile ale infrastructurii oraşului, cu toate că responsabilii municipali au dat asigurări că situația este sub control. Acestea se referă la gropi în asfalt, trotuare înnămolite, copaci prăbuşiţi și surpări de teren pe şantierele, unde au activează regiile municipale şi n-au fost finalizate lucrările.

„S-a intervenit operativ, dar consider că trebuie executate mai calitativ lucrările de construcție și reabilitare a drumurilor, trotuarelor și schimbarea rețelelor inginerești. Sunt mai multe componente de care este necesar să se ţină cont la efectuarea lucrărilor de infrastructură, iar dacă nu vom schimba abordarea, situaţia de pe străzile capitalei se va repeta la fiecare ploaie torenţială", a declarant Ion Ceban.

Primarul general a menționat că la nivel de municipalitate urmează a fi identificate soluţii în ceea ce priveşte intervenţia promptă a serviciilor de profil în situaţii de ploi abundente, vânt puternic și alte stihii. Astfel, pentru mai multă operativitate în acțiuni, va fi luată în calcul şi varianta contractării serviciilor unor companii private.