• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Municipalitatea va analiza posibilitatea reluării procesului educațional din capitală în condiții de activitate obișnuită

  Municipalitatea va analiza posibilitatea reluării procesului educațional din capitală în condiții de activitate obișnuită

   21.09.2020 12:33    2938 Accesări    

  Primăria municipiulu Chișinău va analiza posibilitatea reluării procesului educational în instituțiile de învățământ municipal în condiții de activitate obișnuită. Cu o solicitare în acest sens a venit primarul general, Ion Ceban, către viceprimarul de ramură, Agela Cutasevici, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău.

  Ion Ceban a ținut să precizeze că în adresa municipalității parvin solicitări de clarificare a situației privind reluarea procesului obișnuit de activitate în școli și grădinițe. „Cererea mea vine în contextul în care noi impunem în instituţiile de învăţământ respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infectării cu Covid - 19, în timp ce în zonele de agrement, localuri publice şi în transportul public aglomeraţia e la ea acasă, iar oamenii parcă nici nu au auzit despre coronavirus şi distanţă socială", a declarant Ion Ceban.

  Conform datelor acumulate în cele 147 de instituții de învățământ primar şi secundar, se atestă următoarea situație: elevi bolnavi - 106; elevi în autoizolare - 1669; cadre didactice - 74; autoizolare - 43; cadre nedidactice - 20; autoizolare - 11. Totodată, în regim de carantină se află 48 clase din 23 de instituții.

  Amintim că Primăria municipiului Chișinău a adresat un apel părinților care au copii instituționalizați în școlile și grădinițele din capitală, pentru a respecta măsurile luate de instituțiile educaționale privind prevenirea și stoparea răspândirii virusului COVID-19.