Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău se alătură inițiativei europene „Săptămâna europeană a mobilității"

   2436

Primăria municipiului Chișinău se alătură inițiativei europene „Săptămâna europeană a mobilității" (European Mobility Week), desfășurată în perioada 16-22 septembrie, a.c. care promovează formele alternative de transport ecologic, pentru a transmite mesajul că mobilitatea sporește calitatea vieții în orașe, ajutând la reducerea poluări aerului, poluării fonice, a accidentelor și la reducerea numărului persoanelor supraponderale.  

Astfel, administrația publică locală Chișinău a depus o cerere de înregistrare în acest sens și a venit, împreună cu comunitatea de bicicliști, cu anumite propuneri de evenimente, inclusiv „The fancy Women Bike Ride Chisinau" și „În oraș fără mașină", despre care vom comunica ulterior.

Primarul general, Ion Ceban, îndeamnă locuitorii orașului să accepte provocarea de a utiliza bicicleta pentru a călători în această săptămână, să meargă la serviciu cu transportul public, bicicleta sau trotineta.

În acest context, autoritățile municipale au convenit ca duminică, 20 septembrie 2020, strada 31 August 1989, în perimetrul str. Serghei Lazo - str. Vasile Alecsandri, să fie utilizată exclusiv pentru pietoni.

De asemenea, în cadrul inițiativei „Săptămâna europeană a mobilității" (European Mobility Week), municipalitatea va prezenta proiectul „Renovarea străzii 31 August 1989 și transformarea acesteia în coridor verde". Evenimentul se va desfășura duminică, ora 13:00, în scuarul liceului „Gheorghe Asachi" din str. Al. Pușkin.

În săptămâna 16-22 septembrie 2020, sute de orașe din Europa explorează soluții practice de îmbunătățire a calității vieții urbane și testează soluțiile de transport alternativ.