Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general, Ion Ceban, a participat cu o comunicare în cadrul Forumului investițional internațional, organizat de PROESTATE.Live

   1758

Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi, cu o comunicare, la lucrările Forumului investițional internațional, organizat de PROESTATE.Live, Federația Rusă, care are genericul „Schimbarea urbană: efectele strategiilor de dezvoltare asupra factorilor economici și socio-culturali ai orașelor".

În cea de-a doua zi a Forumului, primarul de Chișinău a accentuat despre rolul comunicării și coordonării acțiunilor orașelor lumii, care sunt preocupate de aceleași probleme de mediu și care pledează pentru utilizarea rațională a resurselor energetice.

Totodată, Ion Ceban s-a referit la necesitatea reuniunilor periodice ale experților din domeniul urbanismului, alături de managerii orașelor, unde există oportunități de a prelua din experiența celor cu economii avansate. „Primăria Chișinău încearcă să soluționeze problemele cetățenilor și ale urbei, reieșind din sursele financiare disponibile. Un rol aparte este acordat centrului istoric al capitalei, care va fi modernizat, dar cu păstrarea specificului arhitecturii vechi", a menționat primarul de Chișinău.

În altă ordine de idei, Ion Ceban a informat despre preocupările actuale ale autorităților municipale în vederea elaborării Planului Urbanistic General al orașului, document strategic, după care se va dezvolta Chișinăului în următorii ani. La acest capitol sunt organizate discuții publice cu investitorii și cu societatea civilă, iar municipalitatea mizează și pe implicarea tinerilor, care pot veni cu viziuni și idei noi pentru soluționarea problemelor capitalei.