Primarul general, Ion Ceban, a rostit un cuvânt de salut în cadrul Forumului investițional internațional, organizat de PROESTATE.Live

   2175

Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi, cu un cuvânt de salut, la lucrările Forumului investițional internațional pe imobil, organizat de PROESTATE.Live, Federația Rusă. Ediția curentă a Forumului este desfășurată în regim online, în zilele de 10-13 septembrie 2020, prin intermediul platformei de conferințe ZOOM.   

În alocuțiunea sa, edilul capitalei a ținut să remarce că asemenea reuniuni sunt necesare atât pentru administrațiile orașelor, cât și pentru dezvoltatorii economici, în condițiile când pandemia COVID-19 a influențat planurile strategice ale companiilor și instituțiilor publice, inclusiv proiectele investiționale ale Primăriei Chișinău.

Potrivit lui Ion Ceban, desfășurarea Forumului investițional este un răspuns la noile provocări globale, dar și un reper privind necesitățile de dezvoltare și modernizare a localităților, astfel ca investițiile să continue, iar proiectele de infrastructură să poată fi realizate atât în mediul urban, cât și cel rural. „Chișinăuienii și locuitorii din suburbii așteaptă schimbări în comunitățile lor, pentru a avea o viață mai bună. Iar aceste așteptări ale oamenilor stabilesc necesitățile de intensificare a eforturilor pentru toți actorii din domeniul investițional", a menționat primarul general.

Pentru realizarea acestor obiective, de la începutul anului curent, APL Chișinău a început lucrul în vederea elaborării noului Plan Urbanistic General al capitalei, grație colaborării cu partenerii din Rusia, Fondul „RK - investiții" și Centrul de instruiri „Academy of Real Estate", precum și a Planului de amenajare a teritoriului municipiului, unde locuiesc circa 900 mii de oameni. Aceste documente strategice vor contribui la dezvoltarea durabilă a orașului în următorii 10 ani.

De asemenea, Primarul de Chișinău a urat succese participanților la eveniment, în beneficiul tuturor părților implicate.

E de menționat că vineri, 11 septembrie, a.c., Ion Ceban, va participa la discuțiile „Schimbarea urbană: efectele strategiilor de dezvoltare asupra factorilor economici și socio-culturali ai orașelor" din cadrul Forumului investițional internațional. Experții în planificare urbană din orașe, precum Tokio, Dubai, Roma etc., vor aborda tematici privind schimbările din domeniu, care vin să încurajeze elaborarea și dezvoltarea documentației urbanistice moderne.