Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrările de demolare a cinematografului „Gaudeamus” sunt ilegale

   2790

Primăria municipiului Chișinău califică drept ilegale acțiunile de demolare a clădirii fostului cinematograf “Gaudeamus” de pe strada V. Alecsandri din capitală.

Municipalitatea precizează că, proprietarul terenului și a construcției, nu deține o autorizație valabilă de desființare a edificiului. Astfel, la fața locului, pentru a doua zi consecutiv, au loc lucrări ilegale de demolare.

Viceprimarul de ramură, Victor Chironda, susține că autorizația de desființare a cinematografului deținută de către agentul economic a expirat în martie 2020, iar un alt act care ar permite demolarea edificiului, nu a fost emis.

“Ieri, 24 august 2020, au reînceput lucrările de demolare. Am fost la fața locului, am solicitat să fie oprite lucrările până la clarificarea tuturor aspectelor. Astăzi am venit, lucrările continuau”, a menționat Victor Chironda.

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat convocarea Consiliului municipal Chișinău pentru anularea PUZ-ului actual și reîntoarcerea terenului în proprietatea municipalității. Totodată, edilul a cerut suportul Ministerului Afacerilor Interne pentru stoparea lucrărilor de demolare.