Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul Ion Ceban a depistat mai multe nereguli în sectorul Botanica al capitalei

   2190

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat joi, 13 august, a.c., un șir de obiective din sectorul Botanica al capitalei, precum: pasajele subterane, fântânile arteziene, Biblioteca ,,M. Lomonosov”, aflată în reparație etc.

Pe durata aflării în teritoriu, edilul a constat un șir de nereguli pe spațiul public: stații de așteptare și trotuare în stare insalubră, gherete și panouri de reclamă care trebuie evacuate. Ion Ceban a dat indicațiile de rigoare pretorului Boris Prepelița, pentru  a soluționa în termen rezonabil problemele depistate, subliniind că situația în sector trebuie să fie în permanență în vizorul responsabililor municipali.

Cât privește evoluția lucrărilor la obiectivele aflate în renovare, e de menționat că din pasajul subteran de pe str. Teilor au fost evacuate gheretele, pentru a pregăti suprafața de lucru, iar treptele de acces către aleea pietonală din bd. Dacia, 2 au fost acoperite cu plăci de teracotă, lucrările respective fiind deja finalizate.

În concluzie, Ion Ceban a precizat că în perioada următoare, în sectorul Botanica urmează să fie reabilitare mai multe obiective publice. În context, primarul a făcut apel către agenții economici din teritoriu să contribuie la menținerea curățeniei în preajma edificiilor pe care le dețin sau le administrează.