Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general a inspectat evoluția lucrărilor de reabilitare a străzii Albișoara

   1983

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat marți, 11 august, a.c., evoluția lucrărilor de reabilitare a străzii Albișoara, tronsonul bd. Iurie Gagarin - str. Ismail.

Astfel, de la începutul lucrărilor și până în prezent, au fost demontate peste 1300 de metri liniari de bordură de pe ambele sensuri, iar din direcţia sensului giratoriu de la intersecţia bd. Iurie Gagarin cu bd. Dimitrie Cantemir, a început montarea bordurilor noi. În prezent, serviciile municipale de profil execută lucrări pe o suprafață de 900m liniari.

Primarul general a precizat că în apropierea podurilor şi la intersecţii vor fi montaţi suplimentar stâlpi pentru iluminatul stradal, înlocuite gurile de captare şi instalate mai multe receptoare pentru colectarea rapidă a apelor. Totodată, proiectul prevede descoperirea grilajelor vechi care se află sub asfalt și creșterea numărului acestora de la 120 la 160.

Strada Albișoara va fi renovată etapizat, iar proiectul prevede asfaltarea părții carosabile, amenajarea trotuarelor și modernizarea iluminatului public stradal, a rețelei de apeduct și termoficare, precum și schimbarea a două tronsoane de canalizare. De asemenea, va fi curățată rețeaua de canalizare a apelor pluviale.