• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Au început lucrările de renovare a Scuarului „Mihai Eminescu" din centrul capitalei

  Au început lucrările de renovare a Scuarului „Mihai Eminescu" din centrul capitalei

   11.08.2020 11:11    532 Accesări    

  Primăria municipiului Chișinău anunță despre startul lucrărilor de renovare a Scuarului „Mihai Eminescu" din centrul capitalei. În faza incipientă, au fost curățați copacii, înlăturat asfaltul vechi și demontate bordurile. Din zonă a fost scos și mobilierul urban care urmează a fi înlocuit cu unul nou.

  În premieră, în scuar vor fi aplicate mai multe elemente inovative, printre care iluminatul artistic și aplicarea pavajului într-un alt stil decât cel obișnuit.

  Totodată, pictorii care își comercializau tablourile în Scuarul „Mihai Eminescu", fiind strămutați în Parcul Catedralei, vor beneficia de o alee unde urmează a fi instalat primul element de mobilier urban ce va servi drept suport pentru expoziția acestora. Aleea va fi amenajată de-a lungul străzii Columna.

  „Scopul nostru este de a crea condiții mai bune de comercializare a tablourilor și să redăm un nou aspect estetic orașului", a declarat primarul general, Ion Ceban.

  Cheltuielile pentru renovarea Scuarului „Mihai Eminescu" sunt suportate de Primăria Chișinău în colaborare cu o instituție bancară.

  Amintim că inițiativa privind reabilitarea scuarului din preajma Teatrului Național „Mihai Eminescu", aparține primarului general, Ion Ceban, pentru a aduce un omagiu Luceafărului literaturii noastre, dar și pentru a oferi spațiul respectiv locuitorilor capitalei, în scop de recreere.