Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Moment de reculegere în memoria regizorului Iurie Harmelin

   1752

Astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, la propunerea primarului general, Ion Ceban, șefii de subdiviziuni, de întreprinderi municipale, pretorii de sector etc. au ținut un moment de reculegere în memoria lui Iurie Harmelin, consilier municipal, fondatorul teatrului „S Ulițî Roz".

Edilul capitalei a transmis sincere condoleanțe familiei și celor apropiați, precum și colectivului teatrului pe care l-a condus.

Ion Ceban a ținut să menționeze că decesul maestrului Harmelin reprezintă o pierdere irecuperabilă pentru lumea teatrală din republică. Totodată, în calitate de consilier municipal, s-a implicat activ în soluționarea problemelor Chișinăului, oraș în care s-a născut și s-a manifestat ca personalitate.  

Iurie Harmelin a fost maestru în artă, profesor emerit al Republicii Moldova, cavaler al Ordinului Gloria Muncii, Cavaler al Ordinului Republicii, cetățean de onoare al municipiului Chișinău. Acesta a fost fondatorul, conducătorul artistic şi regizorul principal al Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret „S Ulițî Roz", a promovat și valorificat arta teatrală, atât pe scenele din țară, cât și peste hotare.

Corpul neînsuflețit al regizorului este expus astăzi între orele: 09:00-11.00, în incinta teatrului „S Ulițî Roz", pentru ca toți cei care l-au cunoscut să-și poată lua rămas bun, iar procesiunea funerară va avea loc la ora 13:00.

Iurie Harmelin va fi înmormântat la Cimitirul Central din strada Armenească.