Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ion Ceban avertizează funcționari cu privire la calitatea lucrărilor care se efectuează pe șantierele din capitală

   1191

Primarul General, Ion Ceban, a solicitat pretorilor de sectoare inspectarea zilnică a obiectivelor din capitală care se află în proces de renovare. Edilul a precizat că fiecare greșeală a persoanelor responsabile de calitatea proastă a lucrărilor îi va costa funcțiile pe care le dețin.  

În cazul lucrărilor care se efectuează pe strada Albișoara, Ion Ceban a cerut în regim de urgență prezentarea planului de lucrări; ordonare totală între companii și regii privind acțiunile necesare; grupul de supraveghere tehnică format de comun cu pretorul să înceapă ziua de muncă cu verificarea lucrărilor la fața locului.

„Se creează impresia că lucrările nu sunt coordonate suficient între regii. Cetățenii ne monitorizează zilnic", a declarat primarul Ion Ceban.

Totodată, la indicația primarului, va fi creat un grup de lucru format din cinci experți care vor inspecta calitatea tuturor lucrărilor.

Lucrările de renovare a străzii Albișoara vor fi executate în cinci etape și prevăd reabilitarea părții carosabile pe o suprafață de 90 mii m2, a rețelei de apeduct și termie, precum și schimbarea a două tronsoane de canalizare.

În prezent, pe teritoriul municipiului Chișinău sunt în desfășurare lucrări de reabilitare pe a trotuarelor de pe bd. Moscova, bd. Mircea cel Bătrân, I. Pelivan, precum și pe str. I. Inculeţ, inclusiv str. N. Tetemiţanu. În curs de finalizare și căile pietonale de pe str. Dante Alighieri și str. Miron Costin.