Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general, Ion Ceban, solicită responsabilizarea persoanelor care nu păstrează curățenia în oraș

   2033

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă locutorii capitalei și agenții economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipiului Chișinău să-și salubrizeze teritoriile aflate în gestiune sau proprietate și să păstreze curățenia pe domeniile de interes public.

O solicitare în acest sens a făcut edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul şedinţei operative cu participarea pretorilor de sector de vineri, care i-a îndemnat pe responsabili să asigure monitorizarea video a obiectivelor de interes public, parcuri, scuaruri, alei, dar și alte spații de pe domeniile publice din orașul Chișinău.

Măsura este luată în scopul de acționa operativ și eficient în ceea ce privește acțiunile responsabililor, în cazul comiterii furturilor, actelor de huliganism, precum și pentru sancționarea persoanelor care aruncă gunoiul la întâmplare în zonele publice.    

„Îi vom pedepsi pe cei care nu sunt responsabili şi aruncă gunoiul la întâmplare în spaţiile publice. Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, votat recent în CMC, se referă la activitățile de întreținere a spațiilor publice, pe care trebuie să le respecte operatorii implicați în acest proces, activitățile și regulile de gestionare a deșeurilor în oraș, dar și sancțiunile pentru nerespectarea prevederilor legale", a menționat Ion Ceban.

Edilul a cerut ca în fiecare sector al capitalie să fie instalate panouri de atenționare asupra sancțiunilor ce vor fi aplicate pentru cei care nu păstrează curățenia în oraș.

Astfel, conform prevederilor stipulate în noul Regulament privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, vor fi aplicate amenzi de la 900 de lei până la 1800 pentru persoanele fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore şi până la 9000 de lei, pentru persoanele juridice.