Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Renovarea trotuarelor pe de străzile Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și Alexandr Pușkin, în cadrul primei etape, va fi finalizată până la 1 septembrie, a.c.

Renovarea trotuarelor pe de străzile Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și Alexandr Pușkin, în cadrul primei etape, va fi finalizată până la 1 septembrie, a.c.

   2972

Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de renovare a trotuarelor de pe străzile Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și Alexandr Pușkin, pe tronsonul str. Alexei Mateevici - bd. Ștefan cel Mare vor fi finalizate până la data de 1 septembrie a.c., pentru a nu crea disconfort elevilor și studenților care studiază în cadrul instituțiilor amplasate în zonă.

De asemenea, pentru a reda un aspect estetic al zonei din preajma Muzeului orașului Chișinău (Turnului de apă), urmează a fi amenajat un scuar și reabilitate trotuarele de pe str. Alexei Mateevici, în perimetrul str. A. Pușkin și str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni.

Totodată, masa lemnoasă obținută în urma lucrărilor de tăiere sau curățire sanitară a arborilor din aliniamentele stradale, unde se execută lucrări de reabilitare a trotuarelor, va fi utilizată pentru reparația băncilor din parcuri și scuaruri. În locul copacilor defrișați, vor fi sădiți arbori cu balot de pământ de cca 4-5 metri înălțime.

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat responsabililor de lucrări să prezinte public informațiile la acest capitol, astfel ca locuitorii capitalei să cunoască cum vor fi reabilitate spațiile verzi de pe străzile, unde se sunt desfășurate intervențiile serviciilor municipale de profil.  

Costul total al lucrărilor de modernizare a trotuarelor din strada Alexandr Puşkin și Gavriil Bănulescu - Bodoni, este de circa 22,8 milioane de lei, inclusiv cu prin contribuţia agenţilor economici din preajmă. În total, vor fi amenajați circa 44 mii m2 de trotuar.