Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor din capitală

   2016

Primăria municipiului Chișinău informează că pe mai multe adrese din capitală sunt în desfășurare lucrări de reabilitare a trotuarelor. Acestea se referă la schimbarea bordurilor uzate, aplicarea pavajului și/sau înlocuirea stratului de asfalt degradat.

Primarul general, Ion Ceban, a efectuat pe parcursul zilei de astăzi vizite inopinate pe mai multe șantiere, pentru a se documenta despre stadiul lucrărilor de renovare a căilor pietonale.  

Astfel, de către serviciile municipale de profil, au fost finalizate lucrările de reabilitare a circa 3 mii metri pătrați de trotuare pe str. N. Zelinski, tronsonul bd. Decebal - bd. Dacia. Conform proiectului au fost schimbate bordurile uzate, aplicat un nou strat de asfalt și amenajate locuri de parcare. În acest sens, din bugetul municipal au fost alocate două milioane lei.

De asemenea, sunt în desfășurare lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe bd. Moscova. Acestea se referă la înlocuirea stratului uzat de asfalt cu pavarea dalelor din beton. Pe lângă trotuare, urmează a fi amenajate noi locuri de parcare și piste pentru bicicliști.

Pe bd. Mircea cel Bătrân, în perimetrul str. P. Zadnipru -  str. I. Vieru, sunt executate lucrări de asfaltare a aleii pietonale, precum şi amenajarea pistei pentru biciclişti. Astfel, proiectul prevede reabilitarea integrală a aleii cu lungimea de 2500 m şi 28 m lățime.

Și pe strada I. Pelivan, tronson str. V. Belinschi - str. V. Lupu, precum și pe str. I. Inculeţ, inclusiv str. N. Tetemiţanu, în perimetrul str. Grenoble - str. C. Vârnav sunt în desfășurare lucrările de asfaltare a trotuarelor. Activitățile se realizează în cadrul proiectelor de reabilitare integrală a arterelor de circulație.

Totodată, sunt în curs de finalizare și căile pietonale de pe str. Dante Alighieri și str. Miron Costin.

E de menționat că recent a fost dat startul lucrărilor de reabilitare integrală a străzii Albișoara. Acestea se referă la asfaltarea părții carosabile, amenajarea trotuarelor și modernizarea iluminat public stradal.