Primarul general a inspectat șantierul de lucrări privind curățarea albiei râului Bâc

   2120

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat marți albia râului Bâc, pe tronsonul str. Petru Rareș - str. Feredeului, pentru a verifica starea de lucruri pe șantier. În prezent, circa 95 la sută dintre lucrările planificate, care reprezintă prima etapă, au fost finalizate.

Astfel, din albia râului Bâc, pe o lungime de 2 km, a fost excavat nămolul și executate lucrări curățire a vegetației, fiind antrenate 15 unități de tehnică specializată. Nămolul evacuat a fost stocat pentru câteva zile pe mal, după care transportat la o platformă destinată recultivării ulterioare.

Edilul capitalei s-a arătat mulțumit de activitatea pe șantier. Responsabilii verifică procesul de lucrări, care sunt realizate calitativ și în termen. „Imaginile vorbesc de la sine, cum a fost și cum arată porțiunea din râul Bâc, care a fost curățată. Obeservăm că râul a căpătat viață", a declarat Ion Ceban.

Edilul s-a interesat, de asemenea, de stadiul de desfășurare a lucrărilor pe cel de-al doilea tronson de un kilometru, în perimetrul str. Petru Rareș - str. Mihai Viteazul.

În context, pentru ziua de miercuri, 5 august, curent, Grupul de lucru format din reprezentanți ai autorităților și serviciilor municipale, se va convoca pentru a evalua stadiul de lucrări executate pe tronsonul menționat.

După finalizarea intervențiilor de curățare și adâncire a albiei râului Bâc va crește capacitatea de scurgere în cazul fluxurilor mari de ape și, respectiv, va fi evitată inundarea str. Albișoara, în zona podului din preajma Circului.

Costul total al lucrărilor pe tronsonul str. Mihai Viteazul - str. Feredeului este de cca 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal, iar termenul de realizare este de 1,5 luni.