APL Chișinău va reorganiza sistemul de alimentație a copiilor din instituțiile publice de învățământ preșcolar, primar și secundar din municipiu

   3168

Primăria municipiului Chișinău informează că sistemul de alimentație a copiilor din grădinițele și școlile publice din capitală va fi revizuit.

În acest sens, consilierii municipali au aprobat marți în ședință, instituirea Grupului de lucru pentru reorganizarea sistemului de alimentație a copiilor din instituțiile publice de învățământ preșcolar, primar și secundar din municipiu.

Din comisie fac parte viceprimarii Angela Cutasevici și Inga Ionesii, reprezentanți ai Direcției generale educație, ai Direcției finanțe, consilieri municipali, reprezentanți ai subdiviziunii teritoriale a Agenției naționale pentru siguranța alimentelor etc.

Grupul de lucru urmează să elaboreze un concept de reorganizare a alimentației copiilor din școlile și grădinițele publice din municipiul Chișinău, până la data de 20 august 2020, iar concluziile formulate de specialiști vor fi prezentate public și vor fi supuse discuțiilor cu societatea civilă.

Inițiativa APL Chișinău despre revizuirea sistemului actual de alimentație din școli și grădinițe are scopul de a asigura o alimentație echilibrată și sănătoasă tinerei generații.

E de menționat că din luna iunie, a.c., municipalitatea are pe agenda de lucru un nou concept de alimentație a copiilor din instituțiile de învățământ din capitală (școli și grădinițe), care prevede revizuirea și modernizarea sistemului existent, logistică și achiziții din grădinițe, prin externalizarea procedurilor de achiziționare a produselor alimentare.