Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Activarea departamentului COVID-19, din cadrul SCM „Sfânta Treime"

   1996

Primăria municipiului Chișinău informează că începând de astăzi este activat Departamentul COVID - 19, din cadrul SCM ,,Sfânta Treime", cu o capacitate de 200 de locuri. Aceasta este prima instituție spitalicească din municipiu, dar şi din Republica Moldova, unde bolnavii cu coronavirus vor fi internaţi în cele 7 secţii de profil, în funcţie de comorbidităţi. Tot aici va activa o secţie de reanimare și terapie intensivă, cu 16 paturi.

Municipalitatea a amenajat secţiile specializate pentru bolnavii cu coronavirus şi intrarea din str. Alecu Russo, sectorul Râşcani.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că entitatea specializată pentru tratarea pacienţiilor cu COVID a fost dotată cu toate cele necesare, spațiile respective fiind renovate recent. Unitatea dispune și de sistem de oxigenare, care este vital pentru acest tip de bolnavi. „Totodată spitalul rămâne unul cu profil multiplu, fiind prevăzut să acorde asistenţă medicală de urgenţă şi chirurgicală pentru toţi locuitorii orașului Chişinău şi ai suburbiilor", a menționat edilul capitalei.

Menționăm că IMSP SCM „Sfânta Treime" este divizata în două unități separate - cea cu profil COVID şi cea existentă, cu profil general. Astfel, au fost luate măsuri pentru evitarea contactului pacienţilor, dar şi a lucrătorilor medicali din cele două blocuri.